Hogyan működik ez a módszer?

Ez a módszer három fő szakaszból áll:
1. a találkozó egy feltáró beszélgetéssel kezdődik.

2. relaxált állapotban (elmélyült tudatállapotban) a nem kívánatos érzések, mintázatok megfigyelése és feltárása.
3. az új, felszabadító viselkedésminta rögzítése.

E módszer szakmai elnevezése: AnaLog Terápia. Ez annyit jelent, hogy azokat az érzéseket keressük meg, amely a dohányzás működtetéséért felelős..

A módszer egy kis részét a relaxáció, vagyis az elmélyült tudatállapot, más szóval a transz állapot biztosítja. (sok kifejezés létezik, valójában mind ugyan azt jelentik.)
Ezt az állapotot használják sok területen. Jógában, autogén tréningeken, kozmetikai kezeléseknél, vagy a Forma 1-ben a versenyzők felkészítésére, éppen úgy mint a tanulási nehézségekkel küzdő diákok esetében és még nagyon sok helyen. Ebben az elmélyült állapotban beszélgetni is tud, úgy hogy Ön a találkozó után minden mozzanatra pontosan emlékezni fog.
A transzállapotban Ön sokkal jobban fel tudja idézni azokat az életeseményeket, amelyek a dohányzását irányítják. E transzállapot során Ön egy ellazult helyzetben csukott szemmel, a környezet ingereinek csökkentésével – kizárásával, képes erősen belső világára koncentrálni. Így egy belső teret nyit meg, ahol Ön könnyedén tud a megszokásokon, a viselkedési mintákon  módosítani.

A módszer nagyobbik részét az Ön egyéni élményei és érzései biztosítják, melyek az emlékezés számára már nem biztos, hogy hozzáférhetőek, mégis a dohányzás megszüntetésének szempontjából nagyon lényegesek. Ezek az élethelyzetek az ellazult állapotban könnyedén elérhetőek az Ön számára is. Abban segítek Önnek, hogy a megfelelő élményekkel kiválassza és azokkal dolgozzon ami a dohányzást irányítja, ne pedig valami mással.

A módszer fennmaradó részét pedig az az egyedi munka menet biztosítja, ami az AnaLog Terápia központi eleme, a viselkedési mintázatok feltárása és átalakítása.

Hogyan érünk el eredményt? Az elme két szinten működik, tudatos és a tudattalan szinten. A tudatos rész a gondolatok otthona, a tudattalan pedig érzelmek és a szokások világa. Minden élethelyzethez egy érzelem tartozik. Amikor egy helyzetben reagálunk, akkor az érzelmek “katalógus rendszerében” eltárolt szokásmintákat aktiváljuk. Ezek a minták a szokás-érzelem kapcsolatban érhetőek el könnyedén a már fent említett nyugodt, transzállapotban, ebben az állapotban a feltárt viselkedésminta a megfelelő ponton át is írható. Ezt az átírást csak Ön tudja elvégezni. Az átírás során Önben megszűnik azaz érzés, amely korábban dohányzásért volt felelős. Ezzel képes döntésének megfelelően cselekedni, abba tudja hagyni a dohányzást, amikor csak szeretné.

Mitől nehéz, vagy könnyű leszokni ezzel a módszerrel? Ha egyedül próbálná meg a leszokást e módszer ismeretében, csak azért lenne nehéz dolga, mert egy bizonyos logikát érdemes betartania (ez a bal agyfélteke feladata) és közben az érzelmekkel dolgoznia (ez pedig a jobb agyfélteke szakterülete) eleinte nehezen megy e két terület összmunkája gyakorlat nélkül. A találkozón “mindössze” a logikus munkával segítek Önnek és arra kérem, hogy végezzen el bizonyos változásokat, minden esetben meghagyva az Ön szabad akaratát a teljes folyamat során.

Hogy mennyire nehéz egy ilyen változást végrehajtani? Csak annyira nehéz ez, mint ha arra kérnénk, hogy csukott szemmel mondja el tegnapi vacsoráját, majd ezt követően azt is, hogy még mi finomat evett volna legszívesebben. Tapasztalatom szerint aki eddig megpróbálta, még mindenki képes volt megtenni a változást.

Honnan fogja tudni, hogy működött a módszer? Mivel leszokott a cigarettáról és büszke arra, hogy nemdohányzó, hogy képes “NEM”-et mondani amikor megkínálják. Legtöbben arról számolnak be, hogy elfejtenek rágyújtani  órákon keresztül.
Mások arról mesélnek, hogy hiába dohányoznak körülötte a többiek, ő akkor sem kívánja meg.
Néhányan azt is tapasztalják, “mintha még sosem dohányoztam volna…” Vagy olyat is mondtak már: “Nem tudok visszaszokni a dohányzásra.”

Ez a módszer biztonságos? Ön mindvégig éber lesz annyira, hogy tudja mi történik Önnel, sőt Ön fog irányítani nekem mindössze kérdéseim vannak. Ha bármikor úgy érzi, hogy nem biztonságos ami Önnel történik, kiléphet a folyamatból, a szabad akarat lényeges eleme ennek a módszernek.
A tudattalannal végzett munka évezredes hagyományai és a modern kutatások eredményei ötvöződnek ebben a módszerben. Az Ön szabad akarata éberen is teret kap, hiszen a találkozó után Ön képes lesz szándéka szerint irányítani az életét. Abbahagyni a dohányzást.

Segíteni fog ez a módszer, hogy leszokjak a dohányzásról? Mivel más az Ön egyéni élménye és az ismerőseinek az élménye a dohányzással kapcsolatban, ebben a módszerben az Ön egyedi érzéseire és igényeire koncentrálunk úgy, hogy közben a munkamenet azonos minden jelentkezőnél, a tartalom mégis változik. Ez a módszer rugalmasan alkalmazkodik a személyes élményeihez és egyedi igényeihez. Ezért tudja segíteni a végleges leszokásban.

Mennyi ideig tart a leszokás a találkozó után?
Minden találkozó 80-100 percig tart és a jelentkezők arról számolnak be, hogy már hazafelé nem cigarettáznak. Vagy aki rágyújt annak nem jelent semmilyen örömet a cigaretta, sőt.

Amennyiben további kérdései vannak szívesen válaszolunk Önnek,
telefonon: +36 (70) 30 10 170

vagy e-mailben: kapcsolat”kukac”leszokasadohanyzasrol.com

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .