GYIK

Gyakran ismétel kérdések

dohányzásról leszokás

  • Melyik a leghatékonyabb módszer a dohányzásról való leszokásra?
  • Mi történik, ha nem működik?
  • “Mi van, ha nekem nem működik?”
  • Mi lesz ha nem tudok relaxálni? Még sosem sikerült, sosem próbáltam.

Melyik a leghatékonyabb módszer a dohányzásról való leszokásra?

Az, amelyikkel Ön végleg le tud szokni a dohányzásról. Tudom, hogy ez egyszerűnek hangozhat és azt is tudom, hogy nem az, amíg Ön dohányzik. Tőlem sokan kérdezik a fenti kérdést, azért van az első helyen. Mégis talán célra vezetőbb ha úgy fogalmazunk, Hogyan tudom kiválasztani a magam számára, a leghatékonyabb módszert?
1. Egyéni találkozót keressen, mivel minden ember dohányzáshoz kapcsolódó élménye egyedi, a megoldásnak is egyedit, négyszemköztit érdemes választani.
2. Az Ön rászokásáért ki a felelős? Természetesen Ön! Akkor a leszokást is csak Ön fogja tudni megoldani, hiába lenne kényelmesebb, ha egy gépre bízná a dolgot, míg Ön 20-30 percet pihen, hosszú távon nem fog megoldást hozni. Egyetlen út létezik csupán ami a végleges leszokáshoz vezet, az ha valamilyen módon szembe néz azzal, amit sok éve elmulasztott. Az érzelmek átalakítása a lényeges, valószínűleg ma már nem fogadná el azt a cigit, amitől rászokott sok évvel ezelőtt.

Álljon itt néhány számadat az American Health Magazin (2007) a viselkedés változás módszerinek hatékonyságáról készült felmérése alapján, ahol a kívánt eredményt a viselkedés egyértelmű megváltozásával mérték, klinikai körülmények között:

  • Pszihoanalízis: a kliensek 38%-a változott a kívánt mértékben, 600 találkozó alatt.
  • Viselkedés terápia: a kliensek 72% változott a kívánt mértékben, 22 találkozó alatt.
  • Relaxált állapotban végzett gyakorlatokkal: a kliensek 93% változott a kívánt mértékben, 6 találkozó alatt.

Mi történik, ha nem működik?  “Mi van ha nekem nem működik?”

Ezzel a módszerrel mindenki lehet sikeres, aki a maga akaratából szeretne leszokni.
Mi van, ha Önnek nem működik? Az, hogy Önnek működik vagy sem, azt csak akkor fogja megtudni, ha el jön egy találkozóra.
Amennyiben az első 15 percben Ön úgy ítéli meg, hogy bár jónak tűnt a módszer, Önnek mégsem erre van szüksége, nem fogunk pénzt kérni Öntől.

Mi lesz ha nem tudok relaxálni? Még sosem próbáltam.

Relaxálni minden ember tud. Hiszen ha képes elaludni, akkor képes lazítani és ezt is meg fogja tudni tenni. Ez a relaxáció, csak abban segíti, hogy az ellazult állapotban külső ingerek nélkül, erősen tudjon befelé figyelni. Nem az a lényeg, hogy Ön el tud-e lazulni pl. egy joga óra végén, sokkal lényegesebb, hogy figyelmét az elméjében felmerülő képeken tartsa, a többi, már a közösen végzett munka eredménye. Ha ez a módszer működne sok embernek egyszerre, akkor egy mp3-as fájl formájában könnyedén le lehetne leszokni a dohányzásról. Egyelőre ez még nem lehetséges, ezért a leszokást, vagyis a viselkedésminta megváltoztatását együttműködésben, Ön és én hozzuk létre.

Amennyiben további kérdései vannak szívesen válaszolunk Önnek,
telefonon: +36 (70) 30 10 170

vagy e-mailben: kapcsolat”kukac”leszokasadohanyzasrol.com